متالوگرافی رنگی آلیاژها
متالوگرافی رنگی آلیاژها روشی نوین برای آنالیز ریز ساختاری مواد و روشی کارآمد تر از متالوگرافی معمولی برای کاربردهای خاص است. به همین جهت امروزه توجه ویژه ای بدین روش شده است.
رنگ طبیعی تنها در تعداد محدودی از کاربردهای متالوگرافی استفاده می شود. رنگ را می توان با استفاده از روش های نوری مانند نور پلاریزه یا اختلاف کنتراست تداخل ایجاد کرد. از نور پلاریزه برای مطالعه فلزات با ساختار غیر مکعبی نظیر برلیوم و تیتانیوم استفاده می شود. اما روش اختلاط کنتراست اختلاف ارتفاع میان اجزاء و زمینه را مشخص می کند و بیشتر اوقات تنها جنبه تزیینی دارد.
روش های اچ رنگی نیز به طور گسترده ای مورد استفاده قرار می گیرند. محلول های اچ رنگی برای تعداد محدودی از فلزات و آلیاژها توسعه یافته اند. این محلول ها را می توان به صورت غوطه وری یا الکترولیتی به کار برد.
روش های دیگری نظیر رسوب نشانی بخار و رنگ کاری حرارتی نیز برای ایجاد لایه های تداخلی وجود دارند. در مقاله زیر که ترجمه ای از مقالات لاتین و هندبوک متالوگرافی ASM است می توانید شرح کامل روش های ذکر شده را بیابید.
سایر مطالب پیشنهادی متالوگرافی
- متالوگرافی و کاربردهای آن
- ASM هندبوک جلد ۹ متــالوگرافی و ریزساختارها
- کتاب آزمایشگاه متالوگرافی
- گزارشکارهای آزمایشگاه متـالوگرافی
- متـالوگرافی کاربردی (George F. Vander Voort)
- متالوگرافی فولاد و چدن
- متـالوگرافی و میکروساختارهای چدن
- متـالوگرافی فولاد
- متـالوگرافی چدن ها
- متـالوگرافی مس
- متـالوگرافی آلومینیوم
- اصول متالوگرافی (GEORGE F. VANDER VOORT)
- آنالیز توسط میکروسکوپ نوری (OM)
- آنالیز توسط میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM)
- آنالیز توسط میکروسکوپ الکترونی عبوری (TEM)
دانلود فقط با IP ایران امکانپذیر است. در صورت عدم مشاهده باکس قرمز رنگ دانلود، VPN خود را خاموش نموده و صفحه را رفرش کنید.
پسورد فایل فشرده : www.iran-mavad.com
دیدگاه کاربران