متالوگرافی و میکروساختارهای چدن

در علم متالورژی، به آلیاژهایی از آهن و کربن که از ۲٫۱ تا ۶٫۲ درصد کربن داشته باشند، چدن گفته می‌شود. معمولا برای شناسایی چدن‌ها، رنگ مقطع شکست هر آلیاژ به عنوان شناسه نام‌گذاری آن به کار می‌رود. بیش از ۹۵ درصد وزنی چدن از آهن تشکیل می‌شود و عناصر آلیاژی اصلی آن نیز کربن و سیلیسیم هستند. چدن‌ها به طور معمول بین ۲٫۱ تا ۴ درصد کربن و ۱ تا ۳ درصد سیلیسیم دارد و به عنوان آلیاژی سه‌گانه شناخته می‌شوند.

چدن ها (به استثنای چدن داکتیل) ترد هستند و به دلیل نقطه ذوب پایین، سیالیت، قابلیت ریخته گری، ماشین کاری، تغییرشکل ناپذیری و مقاومت به سایش به مواد مهندسی با دامنه وسیعی از کاربرد تبدیل شده و در تولید لوله‌ها، ماشین‌ها، قطعات صنعتی خودرو مانند سرسیلندر، بلوک سیلندر و جعبه دنده به کار می‌روند. چدن همچنین به تضعیف و تخریب ناشی از اکسایش (خوردگی) مقاوم است. بنابراین در این مطلب به متالوگرافی چدن و بررسی عکس های ریزساختار چدن ها پرداخته شده است.

هدف از متالوگرافی چدن‌، آماده سازی این آلیاژ برای بررسی میکروسکوپی و مطالعه ریز ساختاری به منظور تعیین خواص فیزیکی و مکانیکی آن است. بدیهی‌ است که روند تجربی متالوگرافی چدن‌ها شامل ریزه‌کاری ها و مواردی‌ است که توجه به آن‌ها برای فعالان عرصه متالورژی ضروری است. در این جزوه، فرایند متالوگرافی و بررسی‌های ریزساختاری چدن‌ها مورد بحث قرار گرفته است.

سایر مطالب پیشنهادی متالوگرافی

آیا مقاله برای شما مفید بود ؟
5/raterateraterate
3.5
0 نظر ثبت شده
  • دانلود فقط با IP ایران امکانپذیر است. در صورت عدم مشاهده باکس قرمز رنگ دانلود، VPN خود را خاموش نموده و صفحه را رفرش کنید.

  • پسورد فایل فشرده : www.iran-mavad.com

دانلود جزوه متالوگرافی و میکروساختارهای چدن
1.48MB PDF

مطالب مرتبط

دیدگاه کاربران