بررسی واکنش میان دیرگدازهای منطقه پخت کوره سیمان و کلینکر

دیرگداز کوره سیمان: دیرگدازها ، مواد سرامیکی غیر فلزی هستند که دیرگدازی بالاتر از ۱۵۰۰ درجه سانتیگراد دارند. در عمل دمای مخروط زگر جز اینکه پایداری و دوام را در حرارت نشان می‌دهند، اهمیت زیادی ندارند بنابراین با وجود اینکه برخی از محصولات در این تعریف نمی‌گنجند، اما به عنوان دیرگداز شناخته می‌شوند. بطورکلی می‌توان محصولاتی را که در دماهای بالا (بین ۶۰۰ تا ۲۰۰۰ درجه سانتیگراد) در دستگاه‌ها، کوره ها و صنایع مختلف بکارگرفته می‌شوند را به عنوان دیرگدازها توصیف کرد .

با محدود شدن استفاده از دیرگدازهای منیزیا کرومیتی به خاطر آثار زیان بار زیست محیطی و رویکرد به استفاده از آجرهای دیرگداز منیزیا اسپینلی در صنعت سیمان مسئله عمده مورد بحث در مورد این دیرگداز کوره سیمان پوشش پذیری نامطلوب آن هاست.

از این رو نسل جدیدی از آجرهای دیرگداز با نام منیزیا هرسینیتی مطرح شده اند که خواص پوشش پذیری بسیار مطلوب تری از خود نشان می دهند. روش های مختلفی برای سنجش پوشش پذیری دیرگدازها مطرح است که در این تحقیق تست ساندویچ به عنوان زیربنای بررسی واکنش های صورت پذیرفته انتخاب گردید. در مقاله حاضر واکنش پذیری سه نوع آجر ذکر شده در بالا با دیرگداز کوره سیمان کلینکر و میزان نفوذ و چسبندگی پوشش به آن ها مطالعه شده و ترکیبات حاصله مورد بررسی فازی (XRD)، ریزساختاری (SEM)، و شیمیایی (EDS) قرار گرفتند.

نتایج نشان می دهد که فرآیند تشکیل پوشش بیشتر از طریق مکانیزم نفوذ مرزدانه ای و تشکیل فازهای با نقطه ذوب بالاتر نظیر C2S که در دمای پایین تر نزدیک به جداره منجمد می شوند، صورت می پذیرد و با توجه به اینکه دیرگدازهای منزیا هر سینینی نقطه ذوب پایین تر و مقاومت کمتر نسبت به خوردگی توسط مذاب کلینگر دارند واکنش پذیری بهتری با کلینگر داشته و پوشش پایدارتری تشکیل می دهند.

آیا مقاله برای شما مفید بود ؟
5/
0
0 نظر ثبت شده
  • دانلود فقط با IP ایران امکانپذیر است. در صورت عدم مشاهده باکس قرمز رنگ دانلود، VPN خود را خاموش نموده و صفحه را رفرش کنید.

  • پسورد فایل فشرده : www.iran-mavad.com

دانلود مقاله بررسی واکنش میان دیرگدازهای منطقه پخت کوره سیمان و کلینکر
1MB PDF

مطالب مرتبط

دیدگاه کاربران