متالوگرافی غیر مخرب
بررسی ساختار فلزات معمولا روی مقاطعی انجام می گیرد که از قطعه اصلی جدا شده اند. این روش متالوگرافی مخرب نام دارد. در بعضی مواقع قطعات قابل جدا شدن از محل اتصال نیستند و باید در محل مورد بررسی قرار گیرند که در این صورت از متالوگرافی غیر مخرب استفاده می شود. به طور کلی سه مرحله برای تعیین ساختار فلزات وجود دارد که عبارتند از :
- آماده سازی سطحی
- گسترش طرح های سطح فلز به گونه ای که بازتاب دهنده ساختار باشد
- مشاهده سطح
استفاده از نوار سخه برداری روشی غیرمخرب برای ثبت توپوگرافی یک نمونه متالوگرافی بر روی فیلم پلاستیکی محسوب می شود. رپلیکا می تواند توسط میکروسکوپ نوری یا میکروسکوپ الکترونی مورد بررسی قرار گیرد. نمونه هایی که توسط SEM مطالعه می گردند در خلا پوشش داده می شوند تا رسانا شوند. آماده سازی سطح نموه مورد آزمایش برای بررسی دقیق در محل بسیار مهم و حیاتی است.
بررسی های ریز ساختاری معمولا بر روی قسمتی از قطعه که به وسیله ابزارهای برشکاری مانند کمان اره، کاتر و … جدا شده است صورت می گیرد، این روش متالوگرافی مخرب نام دارد. اما در بعضی مواقع امکان جدا کردن قسمتی از قطعه به دلایل مختلفی امکان پذیر نیست که در این صورت از روشی به نام متالوگرافی غیر مخرب و یا پرتابل استفاده می شود.
سایر مطالب پیشنهادی متالوگرافی
- متالوگرافی و کاربردهای آن
- ASM هندبوک جلد ۹ متــالوگرافی و ریزساختارها
- کتاب آزمایشگاه متالوگرافی
- گزارشکارهای آزمایشگاه متـالوگرافی
- متالوگرافی رنگی آلیاژها
- متـالوگرافی کاربردی (George F. Vander Voort)
- متالوگرافی فولاد و چدن
- متـالوگرافی و میکروساختارهای چدن
- متـالوگرافی فولاد
- متـالوگرافی چدن ها
- متـالوگرافی مس
- متـالوگرافی آلومینیوم
- اصول متالوگرافی (GEORGE F. VANDER VOORT)
- آنالیز توسط میکروسکوپ نوری (OM)
- آنالیز توسط میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM)
- آنالیز توسط میکروسکوپ الکترونی عبوری (TEM)
دانلود فقط با IP ایران امکانپذیر است. در صورت عدم مشاهده باکس قرمز رنگ دانلود، VPN خود را خاموش نموده و صفحه را رفرش کنید.
پسورد فایل فشرده : www.iran-mavad.com
دیدگاه کاربران