روشهای قالبگیری Co2 برای ریخته گری فلزات

روش های قالبگیری Co2 برای ریخته گری فلزات

قالبگیری Co2

فرایند ریخته گری فلزات بمنظور تهیه و تولید قطعاتی با شکل ،اندازه و جنس دلخواه از طریق ذوب فلزات یا آلیاژها و ریختن آنها داخل محفظه ای موسوم به قالب که قبلا به شکل دلخواه طراحی و ساخته شده است انجام می گردد. در حقیقت قالبگیری یکی از مراحل اصلی فرایند ریخته گری و قالب یکی از نیازهای اصلی این روش تولید است.
به همین دلیل ریخته گری را به دو قسمت مهم طبقه بندی می کنند:
الف : ریخته گری در قالبهای مصرفی
ب : ریخته گری در قالبهای دائم
برای تهیه قالبهای مصرفی یا موقت عمدتا از مخلوط های قالبگیری استفاده می گردد که هر یک از آنها، برحسب روش عمل از مخلوط کردن چند جزء تهیه می گردد مواد دیر گداز مثل انواع ماسه ها و انواع چسب ها شامل چسب های معدنی یا آلی برای تهیه مخلوط قالبگیری استفاده می شود.
همواره قالب یکی از ارکان اصلی فرایند ریخته گری می باشد و همواره عیوب ناشی از قالب یکی از سرچشمه های اصلی عیوب قطعات ریخته گری محسوب می گردد.

مزایای قالبگیری CO2

  1. این روش شبیه قالبگیری ماسه تر بوده ،فقط استحکام آن بالاتر است.لذا برای نگه داشتن شکل قطعات پیچیده احتیاج به آرماتور بندی اضافی درون ماسه نیست.
  2. استفاده از این چسب و اجرای روش قالبگیری نیاز به افراد متخصص و وسایل پیشرفته ندارد.
  3. قالب و ماهیچه های تولید شده در این روش احتیاج به خشک شدن در گرم خانه ندارند.
  4. قالبها و ماهیچه های تولیدی با این روش دارای صافی سطح و دقت ابعادی بالایی بوده ،لذا کیفیت سطح قطعه نهایی نیز بالا خواهد بود.
  5. به علت وجود خاک رس خیلی کم دراین روش قابلیت عبور گاز در قالب و ماهیچه ها بالا است.
  6. از نظر محیط زیست و سلامتی پرسونل این روش بر سایر چسبهای شیمیایی برتری دارد زیرا چسب سیلیکات سدیم غیر سمی، بی بو و غیر قابل احتراق است.
  7. چون این چسب به راحتی در آب حل می شود لذا استفاده مجدد ماسه های مصرفی ممکن خواهد بود.

معایب قالبگیری CO2

  1. عیب و محدودیت اساسی این روش مربوط به پایین بودن قابلیت خرد شوندگی قالب پس از اتمام رخیته گری است.
  2. در ثابت نگه داشتن مقادیر چسب،ماسه و گاز CO2در محدوده مشخصی باید دقت به خرج داد.زیرا خروج از آن منجر به اشکال در قالبگیری و ایجاد قطعات معیوب خواهد شد.
  3. زمان نگهداری ماسه مخلوط با سیلیکات سدیم خیلی محدود است. یعنی باید سریعا عمل قالبگیری و گازدهی را انجام داد  وگرنه در اثر جذب CO2  از هوا ماسه سفت می گردد.
  4. ماهیچه ها و قالبهایی که پس از تزریق CO2 نیز سفت شده اند را نباید بیش از ۲۴ ساعت نگهداری کرد ،زیرا با جذب  CO2از هوا باعث ایجاد عیب می گردد.
آیا مقاله برای شما مفید بود ؟
5/raterateraterate
3.3
1 نظر ثبت شده
  • دانلود فقط با IP ایران امکانپذیر است. در صورت عدم مشاهده باکس قرمز رنگ دانلود، VPN خود را خاموش نموده و صفحه را رفرش کنید.

  • پسورد فایل فشرده : www.iran-mavad.com

دانلود روشهای قالبگیری Co2 برای ریخته گری فلزات
۴۴۰kB PDF

مطالب مرتبط

دیدگاه کاربران

  • وفایی 1400 خرداد 06 پنجشنبه

    متاسفم متن و توضیح بسیار ضعیف وغیر اصولی

    آیا برای شما مفید بود