پوشش دهی با پلاسما اسپری

پلاسما اسپری

پلاسما اسپری

پوشش های پلاسما اسپری جهت محافظت سطح قطعات در برابر عواملی مانند دمای بالا ، خوردگی داغ  ، خوردگی دمای محیط و فرسایش مورد استفاده قرار می گیرند. این پوشش ها در صنایع مختلف از جمله صنایع نفت ، نساجی ، فولاد ، نیروگاهی ، شیمیایی و … کاربرد فراوان دارند .

پلاسما اسپری ( Plusma Spray )

پلاسما یک گاز تحریک شده است که اغلب به عنوان حالت چهارم ماده شناخته می شود و بر اثر یونیزه شدن گاز که معمولا در این فرآیند آرگون و ترکیبی از گاز های نیتروژن و هیدروژن است، بوجود می آید. این روش از پر استفاده ترین روش ها در صنعت می باشد که علت آن سرعت بالای پوشش دهی باشد در واقع پلاسما اسپری روش مناسب برای ایجاد پوشش های دیر گداز و مقاوم به سایش و خوردگی با کیفیتی مناسب می باشد و به عنوان مثال از آن برای پوشش دهی انواع سرامیک ها بر روی غلطک ها استفاده می گردد و عملکرد آن به این صورت است که تفنگ پلاسمایی متشکل از یک آند مسی به صورت آبگرد و یک کاتد تنگستنی و نازل مواد پوشان می باشد. طرز کار به این صورت است که ابتدا اختلاف پتانسیلی بین آند و کاتد برقرار شده و سپس گاز بین آند و کاتد یونیزه شده و با برقراری جریان برق گاز به شدت گرم می گردد و حجم آن اضافه می شود در این حال گاز با فشار از دهانه تفنگ خارج شده که اگر ماده پوشان به صورت پودر باشد ذرات ماده پوشان در دهانه خروجی تفنگ به درون شعله تغذیه می گردد و اگر به صورت سیم باشد از عقب تفنگ و به کمک چند غلطک وارد قسمت پلاسما می گردد پس از ورود ذرات به درون شعله پلاسما این ذرات بر حسب اندازه ای که دارند ذوب و یا نیمه مذاب می شوند و با سرعت بر روی سطح زیر لایه برخورد می کنند تا پوشش تشکیل شود.

در این روش انواع مختلف پودر مواد پیشرفته نظیر پودرهای سرامیکی، سرمتی، بین فلزی و … در درجه حرارت بین ۱۰ تا ۲۰ هزار درجه سانتیگراد ذوب و توسط گاز حامل به طور یکنواخت بر سطح قطعه پاشیده می شوند، با این حال سطح قطعه چندان گرم و دچار تنشهای گرمایی نمی شود. به این ترتیب سطحی با پوشش یکنواخت و دارای چسبندگی و کیفیت بسیار عالی ایجاد خواهد شد و مقاومت قطعه را در برابر عوامل فرسودگی محیطی چندین برابر افزایش خواهد داد. از مزایای این روش محدوده وسیع پوششهای قابل اعمال و همچنین کیفیت بسیارخوب این پوششها پس از پاشش می باشد ولی هزینه بالا و احتمال اکسید شدن پودر بدلیل دمای بسیار بالای فرآیند از معایب این روش هستند.

در این پست ، کتاب مرجع لاتین پلاسما اسپری به همراه کتابچه فارسی برای مطالعه شما عزیزان قرار داده شده است.

آیا مقاله برای شما مفید بود ؟
5/raterateraterate
3.93
4 نظر ثبت شده
  • دانلود فقط با IP ایران امکانپذیر است. در صورت عدم مشاهده باکس قرمز رنگ دانلود، VPN خود را خاموش نموده و صفحه را رفرش کنید.

  • پسورد فایل فشرده : www.iran-mavad.com

دانلود آشنایی با فرایند  پوشش دهی پلاسما اسپری
۹۸۴ KB PDF
دانلود کتاب  Plasma Spray Coating
۱۷mb PDF
دانلود مقاله اثر فاصله‌ی الکترود بر روی تشکیل پوشش اکسیداسیون پلاسما الکترولیتی (PEO) به همراه ترجمه
11.74MB docx

مطالب مرتبط

دیدگاه کاربران

  • مهسا مومنی 1403 آبان 02 چهارشنبه

    سلام عرض خسته نباشید به تیم خوبتون، از سایت شما بابت انتشار این پست، من یه مطلب دیگه در مورد بهینه‌سازی فرآیند تولید پوشش‌های نازک سرامیکی با استفاده از روش پاشش پلاسما در سایت اقتصاد آفرین خوندم که اونم جالب بود.

    آیا برای شما مفید بود
  • کامران احمدی 1399 خرداد 29 پنجشنبه

    سلام
    بنده در مورد متال اسپری شنیدم که حتی امکان پاشش بر روی بادکنک رادارد
    آیا این امکان داره

    آیا برای شما مفید بود
  • شهریار صادقی 09131811206 1393 آبان 19 دوشنبه

    با سلام.ضمن تشکر اگر روش صنعتی اجرای اسبری پلاسما را دارید خریدار هستم

    آیا برای شما مفید بود
    • rafiei 1393 آذر 18 سه شنبه

      با سلام
      شرکت پلاسماتک توانایی ااجرای درخواست شما را دارد. لطفا برای مذاکرات بیشتر با اینجانب (رفیعی) تماس بگیرید.
      09131268129

      آیا برای شما مفید بود