ششمین دوره مسابقات سراسری ریخته گری – دانشکده فنی مهاجر اصفهان
ششمین دوره مسابقات سراسری ریخته گری
دانشگاه فنی و حرفه ای – دانشکده مهاجر اصفهان
۲۴ – ۲۵ مرداد ۱۳۹۶
ایران مواد حامی همایش،کنفرانس و مسابقات ملی مهندسی مواد کشور
درباره مسابقه
مهندسی مواد رشتهای است که فارغ التحصیلان آن در خدمت صنایع مادر قرار میگیرند. پس کسب اطلاعات و مهارت در بین دانشجویان این رشته در زمینه ریختهگری و تولید مواد پیشرفته نظیر کامپوزیتها میتواند منجر به خدمات وسیع در زمینه قلمرو صنایع نظامی، حمل و نقل، هوافضا، الکترونیک و بسیاری از رشتههای دیگر شود. با وجود همه این مزیتها این رشته به اندازه کافی برای جامعه شناخته شده نیست.
برگزاری مسابقات ریخته گری علاوه بر مزیت شناخت جامعه از این رشته ارزشمند و مولد، بستر مناسبی برای مطالعه، تحقیق و پژوهش فراهم میآورد تا تولید با ویژگیهای بهینه سازی انرژی، تولید قطعات فلزی (آهنی، غیر آهنی) با هندسهای پیچیده و منطبق با نیازهای بازار، میزان مقاومت قطعات تولیدی در بررسی تستهای مخرب و غیر مخرب با در نظر گرفتن پارامترهای سرعت، زمان و درجه حرارت با کیفیتی مطلوب در کشور رونق بیابد.
تاریخ های مهم
اطلاعات بیشتر و ثبت نام :
www.scc16.com
[divider]
تاریخچه مسابقات
اولین دوره مسابقات
اولین دوره مسابقات سراسری ریخته گری دانشجویان کشور در سال ۱۳۹۰ به ابتکار و طراحی دانشگاه صنعتی اصفهان توسط این دانشگاه و در دو بخش و در دو مرحله برگزار شد. سوال بخش اول، یک قطعه شبیه به پره توربوشارژ از جنس آلومینیوم A356 و سوال بخش دوم سه حلقه زنجیر از جنس آلومینیوم A356 بود که به-صورت بدون درز در داخل هم ریخته¬گری می¬شد. در مرحله اول بیش از ۵۰ تیم از بیش از ۲۰ دانشگاه کشور در مسابقات شرکت کردند که پس از داوری طرح¬های ارسالی، ۱۱ تیم برتر در هر بخش برای اجرای طرح خود در دانشگاه صنعتی اصفهان حضور یافته، به رقابت پرداختند. نهایتا در هر بخش سه تیم به¬عنوان تیم¬های برگزیده انتخاب شده، جوایزی دریافت کردند. لازم به ذکر است که تیم داوری مسابقات در هر دو مرحله از صاحب-نظران دانشگاه¬ها و صنایع مختلف از شهرهای مختلف کشور تشکیل شده بود.
دومین دوره مسابقات
دومین دوره مسابقات سراسری ریخته گری دانشجویان کشور در سال ۱۳۹۱ مجددا در اصفهان و در دانشگاه فنی شهید مهاجر اصفهان برگزار شد. در این دوره، مسابقات در دو بخش آهنی و غیر آهنی برگزار شد که سوال بخش آهنی یک قطعه به نام شیر مکنده از جنس فولاد CK45 و سوال بخش غیرآهنی یک قطعه نگهدارنده از جنس آلیاژ آلومینیوم A356 بود. در این دوره نیز مسابقات در دو مرحله طراحی و عملی انجام شد و تیم¬های برگزیده در روز مسابقات طرح¬های خود را به¬صورت عملی اجرا نمودند. همچنین برای داوری مسابقات در هر دو مرحله از صاحب¬نظران دانشگاه¬ها و صنایع مختلف استان و کشور استفاده گردید.
سومین دوره مسابقات
سومین دوره مسابقات در سال ۱۳۹۲ در دانشگاه صنعتی سهند تبریز، در دو مرحله طراحی و عملی و در دو بخش برگزار شد. دو سوال مرحله طراحی شامل یک قطعه استوانه ای دو جداره آلومینیومی و یک قطعه پنج پره¬ای فولادی بود. در این دوره، قطعه مرحله عملی با قطعات مرحله طراحی متفاوت و از جنس چدن داکتیل بود که مدل آن توسط برگزار کننده مسابقه در اختیار تیمها گذاشته شد. تیم¬های شرکت کننده در روز مسابقات قطعه جدید را برای ریخته گری تکنولوژی کرده، پس از ساخت قالب نسبت به ریخته¬گری آن اقدام نمودند. در این دوره نیز صاحب¬نظرانی از دانشگاه¬ها و صنایع مختلف در داوری مسابقات همکاری داشتند.
چهارمین دوره مسابقات
پس از سه دوره متوالی، چهارمین دوره مسابقات قرار بود در شهریور ماه سال ۱۳۹۳ در یکی دیگر از دانشگاه های کشور برگزار گردد. متاسفانه علیرغم تلاش فراوان دانشجویان و دست¬اندکاران این دانشگاه و پس از چند مرتبه تعویق زمان مسابقات، نهایتا این دانشگاه به دلیل مشکلاتی مجبور به انصراف از برگزاری مسابقات شد.
در پی این انصراف، دانشگاه صنعتی اصفهان به عنوان مبتکر مسابقات سراسری ریختهگری دانشجویان کشور آمادگی خود را برای برگزاری چهارمین دوره مسابقات اعلام نمود و این دوره از مسابقات در تاریخ-های ۱۸ و ۱۹ اسفند ماه سال ۱۳۹۴، در دو بخش طراحی تکنولوژی ریخته¬گری و انجماد برگزار گردید. ایران مواد نیز از حامیان برگزاری این مسابقات بوده است.
پنجمین دوره مسابقات
این مسابقات تحت نظر اتحادیه انجمنهای علمیدانشجویی مهندسی مواد کشور سالانه به میزبانی یکی از دانشگاهها برگزار میشود. دوره اول این مسابقه در دانشگاه صنعتی اصفهان، دوره دوم در دانشگاه صنعتی سهند تبریز، دوره سوم در دانشگاه فنی و حرفهای شهید مهاجر اصفهان، دوره چهارم در دانشگاه صنعتی اصفهان برگزار شده و پنجمین دورهی این رویداد دانشجویی به میزبانی دانشگاه علم و صنعت ایران و با همکاری شرکت نمانگر و در نمایشگاه بینالمللی ایرانمتافو برگزار گردید.
دیدگاه کاربران