تأثیر کاربید سیلیسیوم به عنوان جوانه زا بر روی ریزساختار و خواص مکانیکی چدن داکتیل

تأثیر کاربید سیلیسیوم بر روی ریزساختار و خواص مکانیکی چدن داکتیل

payan name.jpg

تأثیر کاربید سیلیسیوم به عنوان جوانه زا

بر روی ریزساختار و خواص مکانیکی چدن داکتیل

شرح:

دانشگاه شیراز

پایان نامه کارشناسی ارشد

نگارش :حسینعلی کشاورز

چکیده :

تأثیر کاربید سیلیسیوم به عنوان جوانه زا بر روی ریزساختار و خواص مکانیکی چدن داکتیل : در این تحقیق تاثیر کاربید سیلیسیم به عنوان جوانه زا بر روی ریز ساختار (میزان فریت و پرلیت ۷ میزان کروی شدن و تعداد کره های گرافیت) و خواص مکانیکی چدن داکتیل بررسی گردید. برای تعیین جایگاه و مقایسه این ماده با مواد جوانه زای مورد استفاده در صنعت ، آزمایشهای مشابهی با استفاده از فرو سیلیسیم نیز صورت گرفت. پس از تهیه ذوب در کوره بوته ای ، روش تک مرحله ای ‏‎(one step treatment)‎‏ جهت کروی کردن گرافیتها و انجام عملیات تلقیح مورد استفاده قرار گرفت.

از مطالعه و آزمایشاتی که بر اساس دو پارامتر حلالیت کامل و عدم میرایی در دما و زمان عملیات تلقیح تک مرحله ای صورت گرفت کاربید سیلیسیم با دانه بندی حدود ۲ میلیمتر استفاده گردید.و سپس مقادیر ۱/۰ تا ۵/۰ درصد وزنی مذاب جهت تعیین مقدار بهینه آن به مذاب افزوده شد.کاربید سیلییسیم ۷۵درصد نیز با دانه بندی ۵-۳ میلیمتر و به مقدار ۵/۰ درصد که در منابع جهت بدست آوردن بالاترین خواص مکانیکی توصیه می شود،مورد استفاده قرار گرفت.

نتایج حاصله نشان می دهد که افزودن کاربید سیلیسیم به میزان ۳/۰ درصد وزنی مذاب منجر به بدست آوردن بهترین ساختار و بیشترین ساختار و بیشترین چقرمگی و انعطاف پذیری همراه با استحکام تسلیم و کششی مناسبتری در مقایسه با فرو سیلیسیم ۷۵ درصد می شود.بررسی ساختار و سختی نمونه های پله ای نیز نشان می دهد که با کاهش سرعت سرد شدن نقش مواد جوانه زا در ایجاد کره های گرافیت با ساختار و تعداد مناسب به دلیل افزایش زمان انجماد ضعیف تر می شود.

قالب بندی : PDF

تعداد صفحات :۱۰۴

حجم :۲٫۵۸MB

لینک دانلود

تأثیر کاربید سیلیسیوم به عنوان جوانه زا

بر روی ریزساختار و خواص مکانیکی چدن داکتیل

آیا مقاله برای شما مفید بود ؟
5/rateraterateraterate
4.6
0 نظر ثبت شده

مطالب مرتبط

دیدگاه کاربران