
تصاویر میکروسکوپی از آلیاژھای مس
تصاویر میکروسکوپی از آلیاژھای مس
شرح
تصاویر میکروسکوپی از آلیاژھای مس: در مطلب علمی زیر تصاویری از ریز ساختارهای آلیاژهای مس دیده می شود. که در زیر هر تصویر اطلاعات جامعی درباره نوع آلیاژ-فرآیند تولید-مقیاس طول خطی- و ترکیب اسمی آلیاژ در اختیار خواننده قرار می دهد. شایان ذکر است در انتهای این مطلب علمی دیاگرام آلومینیوم – مس, دیاگرام مس-کروم ،دیاگرام مس- نیکل و دیاگرام مس -سرب و دیاگرام مس – قلع قرارداده شده است.
مس دارای شبکه کریستالی FCC بوده و تغیرات آلوتروپیک در آن وجود ندارد. در درجه حرارت ۱۰۸۳ درجه سانتیگراد ذوب شده و دانستیته در حدود ۸/۹ گرم بر سانتی متر مکعب دارد. مس دارای پارامتر شبکه ۳/۶ و قطر اتمی ۲/۵۵ آنگسترم می باشد؛ همچنین دارای مشخصات ریخته گری به شرح زیر می باشد:۱- نقطه ذوب بالا نسبت به آلیاژ های غیر آهنی ۲- سیالیت کم ۳- اکسیداسیون بالا ۴- آلیاژ مس دارای دامنه انجماد طولانی و انجماد خمیری می باشد؛ به خصوص در آلیاژ های برنج که این دامنه انجماد خیلی طولانی است.
مس : نخستین فلز کشف شده به دست بشر!
اگر تمام سیم های مسی به کار گرفته در یک اتوموبیل معمولی را از آن خارج کنید و به ... آلیاژهای مس معمولاً غیر مغناطیس هستند. مس خالص معمولاً برای ساخت سیم ها و کابل ها، کنتاکت های برق و هرگونه وسیلهای که برای انتقال برق به کار میرود مصرف میشود. مس خالص علاوه بر قابلیت جوشکاری خوب به آسانی لحیم نرم (آلیاژ قلع ـ سرب) و لحیم سخت (آلیاژ مس ـ روی) نیز میشود. عملیات حرارتی مس وآلیاژهای مس میتواند شامل عملیات یکنواختسازی، تنشزدایی، حلسازی، رسوب سختی، کوئنچ و تمپر کردن باشد. آلیاژهای مس با ۱ تا ۶ درصد سرب از نوع آلیاژهای قابل ماشینکاری هستند و در ساخت قطعاتی که نیاز به ماشینکاری زیادی دارند استفاده میشود. برنج آلیاژی از مس و فلزروی میباشد که نسبت آن دو در آلیاژ تعیین کننده نوع برنج با توجه به مورد استفادهآن است. برخی از انواع برنجها برنز هم نامیده میشوند هرچند برنز آلیاژی از مس وقلع میباشد. ریز ساختار برنج های آلفا شامل محلول جامد آلفا است. این ساختار در برنز تابکاری شده تجارتی( zn 10% – cu 90%)و در شکل) برنج فشنگ(zn 30% – cu 70%)آمده ست.در درصدهای زیاد روی دوقلویی های گرمایی بیشتری در دانه های آلفا دیده می شود.
ریز ساختار نابجایی در برنج های آلفا, که در مقدار مشخصی کار سرد به دست می آید, با افزایش مقدار روی تغییر می کند. این تغییر در شکل ۲۴ برای تغییر شکل بین۵% تا۱۰% برای مس خالص, برنج قرمز(zn 15% – cu 85%), و برنج (zn 37% – cu 63%) آمده است. مس خالص توزیع سلولی از نابحایی ها را نشان می دهد که مشخصه یک فلز خالص تغییر شکل یافته است(فاصله بین خطوط لغزش در مس خالص نسبتاً کوجک است. با افزایش مقدارروی تا۱۵% فاصله بین خطوط لغزش افزایش می یابد و آرایش نابجایی ها شروع به تشکیل می کنند.وقتی مقدار روی به ۳۷% افزایش می یابد, فاصله خطوط لغزش به شدت افزایش می یابد و نابجایی ها در یک آرایش کاملاً مشخص صفحه ای قرار می گیرند.
قالب بندی : PDF
تعداد صفحات :۶۸
حجم :۲٫۲MB
دیدگاه کاربران