بررسی تاثیر ذوب سطحی با استفاده از روشTIGبر خواص سایشی آلیاژAL-5052

بررسی تاثیر ذوب سطحی با استفاده از روش TIG بر خواص سایشی آلیاژ AL-5052
مهدی قاضی زاده – کارشناسی ارشد
محمود حیدرزاده سهی – استاد دانشگاه تهران

محل انتشار: دومین همایش مشترک انجمن مهندسین متالورژی و انجمن ریخته گری ایران

شرح :

در این بررسی ذوب سطحی آلیاژ آلومینیم ۵۰۵۲ با استفاده از فرایند قوس تنگستن TIGو با اختیار نموندن پارامتر های مختلف انجام شد.مطالعات میکروسکوپ نوری و الکترونی روبشی انجام شد و نمونه ها در حالت های قبل و بعد از ذوب سطحی مورد بررسی قرار گرفتند.از نمونه های آزمون ریز سختی به عمل آمد تا تغییرات سختی در سطح قبل و بعد از ذوب سطحی با هم مقایسه شوند.همچنین آزمون سایش به روش پین روی دیسک انجام و درفتار تریبولوژی نمونه ها بررسی شد . نتایج نشان می دهد که انجام فرایند ذوب سطحی باعث تغییرات گسترده در لایه سطحی،افزایش قابل ملاحضه در سختی و بهبود مقاومت به سایش می شود.

TIG یکی از منابع متمرکز انرژی است که با توجه به دسترسی آسان و امکان به کارگیری سریع به سبب فراوانی و هزینه کم تجهیزات و عدم نیاز به شرایط خاص مانند نیاز به محیط خلا (مانند موارد استفاده از پرتو الکترونی) می توا ن از آن برای انجام برخی از فرایندهای مهندسی سطح مانند ذوب و آلیاژ سازی سطحی استفاده نمود. در این تحقیق تاثیر ذوب سطحی توسط این فرایند بر ریز ساختار و سختی آلیاژ آلومینیوم برنز مورد بررسی قرار گرفته است. مطالعات میکروسکوپی توسط میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM)، آنالیز شیمیایی به روش EDS و بررسی تفرق اشعه (XRD)X نشان می دهند که کنترل مناسب پارامترهای روش TIG و ماهیت خودسر شوندگی سریع نمونه های ذوب سطحی باعث تبدیل دو فازی بتا + آلفا به ساختار تک فاز بتا می شود. در اثر ذوب سطحی رسوبات k در منطقه ذوب شده حل می شوند. نتایج حاصل از این تحقیق نشان می دهد این پدیدهخ ها سبب فاازایش سختی تا حدود ۳ برابر می گردد.

آیا مقاله برای شما مفید بود ؟
5/
0
0 نظر ثبت شده
  • دانلود فقط با IP ایران امکانپذیر است. در صورت عدم مشاهده باکس قرمز رنگ دانلود، VPN خود را خاموش نموده و صفحه را رفرش کنید.

  • پسورد فایل فشرده : www.iran-mavad.com

دانلود مقاله بررسی تاثیر ذوب سطحی با استفاده از روشTIGبر خواص سایشی آلیاژAL-5052
1MB PDF

مطالب مرتبط

دیدگاه کاربران