بازیابی طلا از لجن مس آندی سرچشمه به روش هیدرومتالورژی
بازیابی طلا از لجن مس آندی سرچشمه
به روش هیدرومتالورژی
شرح:
دانشگاه تربیت مدرس
پایان نامه کارشناسی ارشد
استاد راهنما : دکتر محمود عبداللهی
نگارش : غلامرضا کفیری
چکیده :
بازیابی طلا از لجن مس آندی سرچشمه به روش هیدرومتالورژی:هدف از انجام این پایان نامه بازیابی طلا از لجن مس آندی سرچشمه کرمان به روش هیدرومتالورژی است. لجن مس آندی که مواد نامحلول باقیمانده از تصفیه الکترولیتی مس است حاوی عناصر با ارزشی مانند طلا، نقره و سلنیم می باشد و بعنوان محصولات ثانویه فرآیند تولید شمش مس از لجن استخراج می شوند. لجن مس آندی مورد آزمایش حاوی حدود ۹/۴۱ درصد سلنیم، ۱۲/۸۶ درصد مس،۳/۳۵درصد نقره و ۰/۱ درصد طلا است . مراحل کلی انجام پروژه به شرح زیر می باشد:
– قبل از شروع عملیات لیچینگ عمل نرمه گیری از لجن توسط استوب سیکلو صورت گرفت تا بخشی از باریت حذف (انتقال به ته ریز) و عناصر با ارزش که عمدتاً دانه ریز هستند در سرریز استوب سیکلون متمرکز شوند لذا در مراحل بعدی محصول سرریز مورد لیچینگ قرار گرفت و در نتیجه مصرف مواد شیمیایی به مقدار قابل توجهی کاهش یافت.
در فرآیند لیچینگ لجن با اسیدنیتریک، عناصر مس، نقره و سلنیم از لجن حذف شدند در حالی که طلا در فاز جامد باقی ماند. در این مرحله تاثیرات غلظت اسید، دما و زمان لیچ در خصوص استخراج مس و نقره و سلنیم از لجن بررسی شد که تاثیر غلظت اسید و دما بیشتر از اثر زمان تشخیص داده شد. نهایتاً شرایط بهینه لیچ(دمای ۹۰درجه، اسیدیته۳ مول و زمان ۲ ساعت) تعیین گردید.
قالب بندی : PDF
تعداد صفحات :۱۳۷
حجم :۳٫۱۴MB
دیدگاه کاربران