اثر سرعت جوشکاری اصطکاکی اختلاطی (FSW) بر خواص مکانیکی اتصال آلیاژ آلومینیم ۲۰۲۴-T8
اثر سرعت جوشکاری اصطکاکی اختلاطی (FSW) بر خواص مکانیکی اتصال آلیاژ آلومینیم ۲۰۲۴-T8
شرح :
یکی از مهمترین پارامترهای موثر بر ریزساختار و خواص مکانیکی منطقه اتصال در فرایند جوشکاری اصطکاکی اختلاطی (FSW)، سرعت پیشروی ابزار یا سرعت جوشکاری میباشد که یکی از عوامل مهم گرمای ورودی در فرایند FSW میباشد . در این تحقیق اثر سرعت جوشکاری در محدودهی mm/min 200-100 بر روی ریزساختار، خواص میکروسختی و خواص کششی آلیاژ ۲۰۲۴-T8 به ضخامت mm 5 بررسی شدهاست. مشاهده شد که افزایش سرعت جوشکاری باعث افزایش خواص میکروسختی و خواص کششی شده که دلیل آن کاهش حرارت ورودی و در نتیجه جلوگیری از شدت فراپیر شدن رسوبات استحکام دهنده، با افزایش سرعت جوشکاری میباشد .
جوشکاری اصطکاکی اختلاطی به طور وسیعی برای آلیاژهای آلومینیوم که روش های جوشکاری ذوبی برای آنها مناسب نمی باشد، مانند آلیاژ آلومینیم ۲۰۲۴ کاربرد دارد. در این تحقیق اثر سرعت جوشکاری بر سختی و رسوب های استحکام دهنده ی منطقه ی اختلاط آلیاژ T8 2024 به ضخامت ۵mm بررسی شده است. منطقه ی اختلاط دارای سختی بالاتری نسبت به مناطق HAZ و TMAZ است. نتایج نشان می دهد که با افزایش سرعت جوشکاری سختی منطقه ی اختلاط افزایش می یابد. به دلیل تغییر فرم پلاستیک شدید در منطقه ی اختلاط، چگالی نابجایی ها در این منطقه افزایش یافته و مکانیزم نفوذ از طریق هسته ی نابجایی ها فعال می شود و امکان حل شدن رسوب ها حین فرآیند جوشکاری وجود دارد. اگر نرخ سرمایش پس از جوشکاری در حدی باشد که محلول فوق اشباع در دمای محیط تشکیل شود، امکان پیرسازی طبیعی در دمای محیط با گذشت زمان برای منطقه ی اختلاط آلیاژ ۲۰۲۴ وجود دارد و سختی این منطقه افزایش خواهد یافت. در این تحقیق سعی شده است که اثر سرعت جوشکاری بر روی این مکانیزم بررسی شود.
قالب بندی : PDF
تعداد صفحات :۹
حجم : ۱,۲۷MB
دانلود فقط با IP ایران امکانپذیر است. در صورت عدم مشاهده باکس قرمز رنگ دانلود، VPN خود را خاموش نموده و صفحه را رفرش کنید.
پسورد فایل فشرده : www.iran-mavad.com
دیدگاه کاربران