چه ویژگی هایی مرسدس بنز SLR مک لارن را به یک ابرخودرو تبدیل کرد؟

مرسدس بنز SLR مک لارن به واقع یکی از شاهکارهای مشترک بین کمپانی مرسدس بنز و مک لارن، شریک فرمول ۱ آن محسوب می‌شد که در اولین سال های قرن ۲۱ میلادی پا به عرصه گذاشت. با وجود این که بیش از ۱۰ سال از خاتمه تولید این محصول می گذرد، سال قبل یک دستگاه از مدل ۷۲۲S دست دوم این محصول کمیاب با قیمت حدودی ۱٫۵ میلیون دلار برای فروش قرار داده شده بود! اما چه ویژگی هایی باعث برجستگی این محصول شده بود؟ چرا عرضه این خودروی لوکس تا این حد سر و صدا به پا کرد و چه عاملی باعث شکست این پروژه و اتمام همکاری بنز و مک لارن در طراحی خودروهای جاده ای شد؟ با مطالعه این مقاله شما به پاسخ تمامی این پرسش ها خواهید رسید.

داستان ظهور مرسدس بنز SLR مک لارن به چه زمانی برمی گردد؟

ایده ظهور این پروژه از کانسپت Vision SLR الهام گرفته شده بود که در سال ۱۹۹۹ رونمایی شد. در آن زمان به دلیل واکنش های بسیار خوبی که نسبت به این کانسپت وجود داشت، مرسدس بنز تصمیم گرفت با همکاری مک لارن که در آن زمان حدود ۴۰ درصد سهام آن را در اختیار داشت، پروژه جدیدی را آغاز کند که اس ال آر مک لارن (SRL Mclaren) نامیده می‌شد.

این نسخه نسبت به کانسپت Vision SLR تغییر زیادی نکرده بود و صرفا تغییرات جزئی در طراحی دریچه های هوای ورودی و جانبی خودرو در آن مشاهده می‌شد. با توجه به شکل و شمایل خودرو و بهره‌مندی از ویژگی هایی مثل گیربکس اتوماتیک و قالب موتور که در قسمت های نسبتا جلویی خودرو قرار می ‌گرفت، این خودرو را بیشتر در رده خودروهای گرندتورر (Grand tourer) قرار می‌داد تا یک خودروی سوپر اسپرت تهاجمی! بسیاری از کارشناسان این خودرو را هم رده خودروهایی چون Ferrari GTB 599 و Aston Martin DBS قرار می دادند.

مرسدس بنز اس ال آر مک لارن در چه نسخه هایی عرضه شد؟

نسخه ۷۲۲

پس از عرضه نسخه اولیه این خودرو در نوامبر ۲۰۰۳ و تجربه موفق فروش در ابتدای راه، مرسدس به فکر تولید و عرضه نسخه های جدیدتری از این خودرو افتاد که در سال ۲۰۰۶ از آن به نام ۷۲۲ رونمایی کرد. عدد ۷۲۲ اشاره به مرسدس بنز SLR استرلینگ موس داشت که در سال ۱۹۵۵ با نسخه Mercedes Benz SLR 300 توانسته بود به پیروزی برسد.

مرسدس بنز SLR 300 استرلینگ موسMercedes Benz SLR 300

از جمله تغییراتی که در این نسخه صورت گرفته بود، افزایش قوای پیشرانه این خودرو بود که به ۶۵۰ اسب بخار و گشتاور ۸۲۰ نیوتون متر افزایش پیدا کرده بود. این تغییرات در پیشرانه، شتاب ۰ تا ۱۰۰ این خودرو را به ۳٫۶ ثانیه کاهش داده و توانایی دستیابی به حداکثر سرعت ۳۳۷ کیلومتر بر ساعت را برای آن فراهم ساخته بود. علاوه بر این، تغییراتی هم به منظور هندلینگ بهتر خودرو صورت گرفته بود. از جمله کاهش ۱ سانتی ارتفاع خودرو و استفاده از کمک فنرهای سفت تر.

مرسدس بنز SLR 722 مک لارن ؛ مشخصات فنیMercedes Benz SLR 300

نسخه رودستر

کمپانی مرسدس از نسخه رودستر خود در سال ۲۰۰۷ رونمایی و به بازار عرضه کرد. این نسخه از لحاظ پیشرانه و سایر مشخصات فنی نظیر سیستم تعلیق مشابه نسخه ۷۲۲ طراحی شده بود، اما تفاوت آن در سقف بازشونده آن بود که به دلیل وزن بالا روی هندلینگ خودرو تاثیر گذاشته بود. از این نسخه تنها ۱۵۰ دستگاه تولید و روانه بازار شد.

مرسدس بنز SLR مک لارن ؛ نسخه رودستر

نسخه Mclaren

در سال ۲۰۱۰، پس از پایان همکاری کمپانی های بنز و مک لارن، مک لارن برنامه ساخت سفارشی از این خودرو را اعلام کرد که بر اساس نیاز مشتری طراحی و تولید می‌شد. این تغییرات شامل تغییر در طراحی داخلی خودرو، اجزای سیستم تعلیق، سپرها، جلوپنجره و رینگ ها می‌شد. از این نسخه تنها ۲۵ دستگاه ساخته شد.

مرسدس بنز Mclarem ؛ مشخصات فنی

مشخصات فنی خودروی مرسدس بنز SLR مک لارن

سیستم پیشرانه

قلب تپنده‌ی SLR mclaren مجهز به موتور هشت‌سیلندر v شکل سوپرشارژ با حجم ۵٫۵ لیتر است که توانایی تولید ۶۲۶ اسب بخار نیرو و ۷۸۰ نیوتون متر گشتاور را داشت. طبق اعلام شرکت، این موتور ۵/۵ لیتری قادر بود تا این غول ۱٫۸ تنی را در طول مدت تنها ۳٫۸ ثانیه به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت برساند. (گرچه در ادامه مقاله متوجه خواهید شد که عدد واقعی، از این هم کمتر است!) مکان قرار گیری این موتور در جلوی خودرو و در پایین ترین حالت ممکن است تا بیشترین فرمان پذیری را به این خودرو بدهد. برای سیستم انتقال نیروی این پیشرانه هم یک گیربکس ۵ سرعته اتوماتیک با سه حالت دستی تعبیه شده است.

پیشرانه مرسدس بنز اس ال آر مک لارن

بدنه خودرو

مک لارن که مسئولیت طراحی بخش بدنه و اتاق این خودرو را بر عهده داشت، در ساخت بدنه از فیبر کربنی تقویت شده با الیاف پلاستیک استفاده کرده بود. این کار گرچه باعث بالارفتن سرسام آور قیمت این خودروی لوکس می‌شد، اما وزن آن را تا حد زیادی کاهش می‌داد و در عین حال بدنه ای با استحکام بسیار بالا و مطمئن برای SLR ایجاد می کرد. با این وجود، وزن این خودرو در نهایت به حدود ۱۸۰۰ کیلوگرم رسید که وزن بالایی به حساب می‌آمد. با این وجود، به لطف بهره گیری از پیشرانه قدرتمند ۵٫۵ لیتری، شتاب ۰ تا ۱۰۰ این خودرو در عمل حدود ۳٫۴ ثانیه شد که ۰٫۴ ثانیه کمتر از چیزی بود کمپانی مرسدس اعلام کرده بود.

جنس بدنه خودرو بنز SLR مک اترن

سیستم ترمز

می توان گفت مساله امنیت مهم ترین نکته در خودروهای مرسدس بنز به حساب می آید و در طراحی های آن ها نیز این موضوع کاملا مشهود است. گرچه سرعت و زمان شتاب گیری در هنگام حرکت خودرو مسائلی مهم به حساب می آیند؛ اما متوقف کردن خودرو در سرعت های بالا و در سریع ترین زمان ممکن اهمیتی دوچندان می‌یابد.

مرسدس بنز با استفاده از مواد مهندسی پیشرفته توانسته بود بر این مساله فائق آید. SLR از دیسک‌های سرامیکی فیبر کربنی بهره می برد که توانایی تحمل دمای بالاتری نسبت به نوع فولادی داشتند. مرسدس بنز در آن زمان مدعی بود که این دیسک‌ها قابلیت تحمل دما تا ۱۲۰۰ درجه سانتیگراد را دارند.

گرچه مرسدس تنها به این ترمزها بسنده نکرده و به منظور فراهم کردن امنیت بیشتر، ترمزهای کمکی هوایی را نیز در کنار این ترمزها تعبیه کرده بود تا به کاهش سرعت این ابرخودروی سرکش کمک کند. این دو سیستم در کنار هم، شتاب متوقف کننده‌ی سرسام‌آور ۱٫۳G را برای مرسدس بنز SLR مک لارن به ارمغان می آوردند.

سیستم ترمز بنز SLR Mclaren

چرا پروژه مرسدس SLR شکست خورد؟

پس از رونمایی از مرسدس بنز اس ال آر مک لارن، این خودرو بسیار مورد توجه واقع شد. تا جایی که میزان فروش این محصول در سال ۲۰۰۵ از تخمین این دو کمپانی خودروسازی فراتر رفت و به فروش ۶۱۵ دستگاه رسید. اما در سال های ۲۰۰۶ و ۲۰۰۷ فروش این محصول به شدت کاهش یافت و چندان نتوانست نظر مصرف کنندگان را به خود جلب کند. به همین دلیل کمپانی بنز اعلام کرد که در سال ۲۰۰۹ به تولید این محصول خاتمه خواهد داد. آخرین بنز کوپه SLR در پایان سال ۲۰۰۹ و آخرین بنز SLR رودستر در اوایل سال ۲۰۱۰ عرضه شدند.

مشخصات، نکات فنی و خصوصیات مرسدس بنز اس ال آر مک لارن

با پایان همکاری بنز و مک لارن، در سال ۲۰۱۰، نسخه SLS AMG 210 به عنوان جایگزین این خودرو از سوی کمپانی بنز معرفی شد.

منابع

www.azom.com
مجله تخصصی خودروی پدال

آیا مقاله برای شما مفید بود ؟
5/raterateraterate
3.82
0 نظر ثبت شده

مطالب مرتبط

دیدگاه کاربران