انقلابی نو در صنعت سرامیک و دیرگدازها

معرفی یک سرامیک جدید با خصوصیات منحصر به فردسرامیک های نسل جدید

اخیرا، پژوهشگران مرکز تحقیقات پیشرفته دانشگاه MIT، پرده از تحقیقی برداشته­ اند که می­تواند، انقلابی در صنعت سرامیک و دیرگدازها ایجاد کند.

ترکیب جدید نوعی سرامیک است که در ابتدا نه به عنوان یک دیرگذار که به عنوان یک ابررسانا مورد توجه قرارگرفته بود، این ماده نوعی ترکیب سه تایی (Ternary component) است که تحت فشار­های زیاد در حدود ۱/۴Mbar و دمای ۱۹۸۰C با کنترل دقیق در مقادیر اجزای متشکله تولید می­ شود، فشار فوق ­العاده زیاد جهت تشکیل این ترکیب سرامیکی در لحظه ­ای بسیار مقاوم که جهت انجام این واکنش طراحی شده بود ایجاد شده نام محفظه فوق «Chamber Manheb» می­­ باشد.

فشار ذکر شده، از انفجار نوعی ماده منفجره، موسوم به «۸tetra dichloro Benten-P dioxide» ایجاد می ­گردد. صفحاتی با ایجاد   in2 9×۹  جنس Az(آزینیم) به عنوان کاتالیزور عمل کرده و ایجاد پیوند تسریع می­ کنند. نکته قابل توجه این است که از نظر تئوری امکان ایجاد یک چنین پیوندی محال می­باشد. دلیل این امر آرایش صفحات اتمی و نیز چگالی زیاد نابه­ جایی­ ها، در جهات پیوندی می­ باشد. مواد تشکیل دهنده­ ی این ترکیب در نمودار زیر نشان داده شده ­اند. آرایش صفحات اتمی این سرامیک ها در شکل زیر آمده است.

نمودار سرامیک های جدید

CaB4:Calsium tetra boride
TrB6: tiloniom hexaboride
BN: Boron nitride

و مشخصات فیزیکی این ماده به شرح زیر است:

مشخصات فیزیکی
۴۸۹۰(Melting Point(C
۳٫۸۸(Density(g/cm3
Brown tetragonalCrystal stracture
۷۵(Hardness(Rc
۱۰۳۱×۰٫۴(Electrical Conductivity(1/GmΩ
۱۰×۲(Liner thermal expansion (1/C
۱۰۷×۹(Compressive strength(Psi
۱۰۶×۷(Ultimate shear (Psi


کاربردها:

این ماده جدید به دلیل داشتن استحکام فشاری زیاد، می­ تواند در نسل های آینده لباس­ های غواصی بکار رود، و انسان را در دست یافتن به اعماق اقیانوس ­ها یاری دهد. همین طور  می ­توان از این ماده در ساخت فریم عینک (Eyeglass frame) برای کارگرانی که در مجاورت کوره­ های دما بالا کار می ­کنند، استفاده کرد. همچنین به خاطر مقاومت زیادی که این سرامیک نسبت به خوردگی دارد، می­ تواند به عنوان پوششی مناسب برای فلزاتی نظیر ,Sn,Hg… با استفاده از روش PVD بکار رود.
این ماده جدید «تتراکانابینول لوراید» نام گذاری شده است و قرار است از سال ۲۰۲۵ میلادی به تولید تجاری برسد.

اتمام خبر











صبر کن! قبل ازینکه خوشحال، صفحه این خبر رو ببندی یکم دقت کن : 

این خبر کاملاً ساختگی و کذب است! 

این خبر از طریق سایت ایران مواد در تاریخ ۳۰ خرداد ۹۸ منتشر شد و بمدت ۳۷ روز تا تاریخ ۶ مرداد ۹۸ روی سایت، پیج اینستاگرام و کانال تلگرام وجود داشت حتی توسط رسانه ها و کانال های دیگه هم بازنشر شد!!!

تا همین لحظه ۱۵۰۰ نفر فقط در سایت از این خبر بازدید کرده اند در پیج اینستاگرام حدود ۴ هزار نفر بازدید و حدود ۱۰۰۰ نفر مطلب را لایک نموده اند! در کانال تلگرام هم این خبر ۳ هزار  بازدید شد اما با وجود اشکالات مضحک موجود در این متن، حتی ۱ نفر هم به غلط بودن آن اشاره ای نداشت! ضمن اینکه کلی کامنت مثبت هم دریافت کردیم :)))

بریم ببینیم چه اشکالات و اشتباهات مضحکی در این متن بود که شاید شما هم مشابه این چند هزار نفر بهش دقت نکردید !!!

مرکز تحقیقات پیشرفته، دانشگاه MIT

اولا نمی دونستم دانشگاه MIT مرکز تحقیقات داره ثانیا ترمو پیشرفته و شکل دادن پیشرفته و مواد پیشرفته … دیده بودیم که چشممان به جمال تحقیقات پیشرفته هم روشن شد. یعنی چی؟ یعنی تحقیقات ۱ و مقدماتی داریم بعد پیشرفته؟ حتما عنوان انگلیسی این مرکز ناشناخته هم می شه : MIT Advanced research center  بد نیست یک گوگلی بکنم بعدا سر فرصت

ترکیب جدید نوعی سرامیک است که در ابتدا نه به عنوان یک دیرگذار که به عنوان یک ابررسانا مورد توجه قرارگرفته بود

خواهر کوچولوی ۵ ساله ی من به لوله جارو برقی نگاه می کنه و می گه دوربین بعد که  می بینه با اون فرش رو جارو می کنن چشماش از تعجب گرد می شه. تازه فهمیدم این بنده ی خدا تنها نیست گاهی دانشمندان MIT  هم یک چیز رو ابر رسانا می بینن بعد می فهمن که ای دل غافل چقدر بیراهه رفتن… به درد آجر نسوز کوره هم می خوره!!

فشار­های زیاد در حدود ۱٫۴Mbar

خدا بیامرزتش یه استاد داشتیم که از اول تا آخر ترم بیش از هزار بار گفت عزیزانم! گلهای خندان! شم مهندسی داشته باشید. تو برگه امتحان برام کلوین منفی ننویسید. اگه ۵۰ نفر توی یک سالن جمع بشن دمای اونجا ۱۲۷ درجه فارنهایت بالا نمیره. می گفت جلوی عددتون واحد بنویسین مثلا ۴۲۳ چی؟… سیب؟ گلابی؟

هر bar حدودا یک اتمسفره. دوستان عاشق استخر بهتر می دونن هر اتمسفر فشار ۱۰ متر ستونه آبه. حالا این عدد به زبان آدمیزاد میشه یک ممیز چهار دهم میلیون اتمسفر . اصلا بیا چهار دهمش رو هم بی خیال شو میشه یک میلیون اتمسفر یعنی فشاری که در ته یک اقیانوس خیالی به عمق ده هزار کیلومتر وارد می شه. جهت مقایسه عرض می کنم رز و جک که یادتون هست؟ کشتی تایتانیک همین الان در عمق ۳۷۰۰ متری روی کف اقیانوس اطلس به خواب ابدی فرو رفته. مشکل چند تا شد حالا اقیانوس به عمق ده هزار کیلومتر رو چطور پر از آب کنم؟

در لحظه ­ای بسیار مقاوم که جهت انجام این واکنش طراحی شده بود ایجاد شده نام محفظه فوق «Chamber Manheb» می­­ باشد.

اینقدر این فشار عجیب و غریب بوده که تایپیست محترم ما به جای محفظه ای نوشته لحظه ای. بگذریم. حالا فقط یک سوال می مونه. کدوم متریال محترم این فشار رو تحمل می کنه؟ یه استاد دیگه داشتیم که با لبخندی ژوکوندی آخر جلسه می گفت بچه ها هر سوالی دارید بپرسید. دانشجویانی که اولین درسشان با این استاد محترم بود دستشان را بالا می بردند و استاد یکی رو به قید قرعه انتخاب می کرد. وقتی سوال مطرح می شد استاد عزیز دستی به موهای کم پشتش می کشید و می گفت: سوال بسیار خوبیه. جوابش رو خودت پیدا کن برای جلسه دیگه باید بیای به بچه ها هم توضیح بدی.   این را گفتم که بگم عجب سوال خوبی. چه ماده ای که فشار یک میلیون اتمسفر رو تحمل کنه. جوابش رو پیدا کنین.  حالا ناراحت نشین یک راهنمایی کوچولو می کنم. اسم این محفظه رو اگه برعکس کنین می شه “بهنام” دیگه بیشتر از این نمی تونم راهنمایی کنم. جواب لو میره!

فشار ذکر شده، از انفجار نوعی ماده منفجره، موسوم به «۸tetra dichloro Benten-P dioxide» ایجاد می ­گردد

خوب شد نمردیم و فهمیدیم با انفجار هم میشه فشاری چند برابر فشار مرکز زمین ایجاد کرد فقط این اسمش یک کم مشکوکه. بذار سرچ کنم … چیزی پیدا نمی شه … طبیعی هم هست حتما خیلی سری و محرمانه هست که فقط اسمش رو اینجا دادن ولی نذاشتن یک کلمه در موردش تو اینترنت باشه. یادمه یکی دیگه از استادامون تو دانشگاه که البته هنوز خدابیامرز نشده می گفت: بچه ها. من تحقیق و پتنت و مقاله ISI زیاد دارم ولی توی اینترنت پیداشون نمی کنین چون کاربردهای فوق سری دارن … اونقدر سری که بعضی از کاربردهاشون رو خودم هم نمی دونم.

صفحاتی با ایجاد   in2 9×۹  جنس Az(آزینیم) به عنوان کاتالیزور عمل کرده

روم سیاه … این تایپیست ما دوباره حواسش رفت به تایتانیک چند خط پیش و به جای “ابعاد” تایپ کرده “ایجاد” … به بزرگی خودتون ببخشیدش… فقط من متحیر موندم این مرکز تحقیقات پیشرفته MIT عجب جای خفنیه! طوری گولاخه که حتی عناصری که تو جدول تناوبی مندلیف هم وجود ندارن رو تولید می کنه و به جای کاتالیزور استفاده می کنه. عجب اسم قشنگی روش گذاشتن: آزینیم … منو یاد یکی از دوستان می ندازه که تو خوابگاه بهش می گفتیم آذین.

نکته قابل توجه این است که از نظر تئوری امکان ایجاد یک چنین پیوندی محال می­باشد

بفرمایید… هی بگید از لحاظ تئوری نمی شه از آب کره گرفت. چطور اینها می تونن؟ فکر کنم می دونم چی کار می کنن. برهان خلف رو که تو ریاضی یادتون هست؟ اینها می گن: تئوری رو بی خیال… محال و ناممکن نداریم. با همین حرف کلی مانع ذهنی حذف می شه و غیر ممکن رو تبدیل به ممکن می کنن… به همین سادگی

دلیل این امر آرایش صفحات اتمی و نیز چگالی زیاد نابه­ جایی­ ها، در جهات پیوندی می­ باشد.

بفرما تحویل بگیر … هی میگید مهندسی مواد کاربرد نداره … کاربرد از این بالاتر؟ داره می گه دلیل اینکه با فشار یک میلیون اتمسفر این سرامیک تولید نمی شه اینه که صفحات اتمی آرایش دارن و هم اینکه چگالی نابجایی ها در جهت پیوندی که هرگز ایجاد نمی شه و معلوم نیست در کدوم جهته، زیاده.   زنده باد مهندسی مواد و متالورژی

آرایش صفحات اتمی این سرامیک ها در شکل زیر آمده است.

این استادای دانشگاه هم کم کاری میکنن ها… بهم نگفته بودن میشه با یک شکل ساده آرایش صفحات اتمی رو نشون داد اون هم به این تمیزی…  فقط این TrB6: tiloniom hexaboride یک کم برام جدیده… بی خیالش … احتمالا از اون عناصر جدیده که تو جدول تناوبی هنوز اضافه نشده.

مشخصات فیزیکی ( کل جدول !!! ) 

این مشخصات فیزیکیش خیلی باحاله … تا ۴۰۰۰ درجه سانتیگراد که آخ نمی گه- مثل آلومینیوم سبکه (چگالی آلومینیوم دو ممیز هفت دهمه)

می گم همه چیزش خاصه… ساختارش تتراگونال قهوه ایه ( باید برم جزوه کریستالو یه بار دیگه نگا کنم. فکر کنم هگزاگونال صورتی هم داشتیم) سختیش هم که عالیه ۷۵ راکول سی (فقط یه کم گیج شده ام چون یادمه گفته بودن سرامیکها با روشهای دیگه سختی سنجی می شن تازه بازه ی مفید راکول سی از ۲۰ تا ۷۰ هست)

ای بابا… همه ی معادلات رو بر هم زده… استحکام فشاری نود میلیون psi … هدایت الکتریکیش هم که از مس بهتره… ایول

می­ تواند در نسل های آینده لباس­ های غواصی بکار رود، و انسان را در دست یافتن به اعماق اقیانوس ­ها یاری دهد. همین طور  می ­توان از این ماده در ساخت فریم عینک (Eyeglass frame) برای کارگرانی که در مجاورت کوره­ های دما بالا کار می ­کنند، استفاده کرد. همچنین به خاطر مقاومت زیادی که این سرامیک نسبت به خوردگی دارد، می­ تواند به عنوان پوششی مناسب برای فلزاتی نظیر ,Sn,Hg… با استفاده از روش PVD بکار رود.

این هم اتاقی ما بود تو دانشگاه… سرامیکی بود… هی می گفت ارزش رشته ما رو تو ایران نمی دونن… کجاست که ببینه لباس غواصی سرامیکی تو راهه…

یک پیشنهاد دارم: فریم عینک رو جون هر کی دوست دارید بدید ray ban یا Police  بسازه. معرکه می شه.

معلم شیمی دبیرستانمون می گفت تنها فلز مایع جیوه هست. می گن علم سریع پیشرفت می کنه … بفرما با این سرامیک جدید جیوه رو هم پوشش می دن با روش PVD  یادش به خیر یاد درس پوشش دادن فلزات افتادم. یه استاد داشتیم هلو

این ماده جدید «تتراکانابینول لوراید» نام گذاری شده است

اینهمه کمالات چرا این اسم زاغارت؟ بذار یه سرچی تو گوگل بزنم. وای خاک عالم …روم سیاه نتایج جستجو مشکوکه … شاهدانه !!! ماری جوانا!!!  آقا ما رفتیم …  . چاکرات سدیم-مخلصات پتاسیم- نوکرات منیزیم


جالبه بدونید که این خبر در سال ۱۳۷۸ در یکی از دانشگاه های به نام کشور هم چاپ شده و روی برد انجمن زده شد. اساتید و دانشجویان بمدت یک هفته خوندن و لذت بردن اما یک نفر هم به این متن ایراد نگرفت …

دیدیم که چقدر راحت می تونیم اخبار و مطالب کذب رو باور کنیم!! بنظر شما تا کنون چقدر خبر و مطلب کذب رو باور کردیم و از کنارش گذشتیم؟

آیا مقاله برای شما مفید بود ؟
5/rateraterate
3
0 نظر ثبت شده

مطالب مرتبط

دیدگاه کاربران