جوشکاری قوسی با الکترود تنگستن در پناه گاز محافظ (GTAW)
جوشکاری قوسی با الکترود تنگستن در پناه گاز محافظ (GTAW)
شرح :
جوشکاری تحت پوشش گازهای محافظ با الکترود تنگستن (Tungsten Inert Gas Welding: TIG) یک فرآیند جوشکاری قوسی می باشد که قوس بین الکترود تنگستنی ( مصرف نشدنی ) و حوضچه مذاب پدید می آید. این فرآیند جوشکاری با گاز محافظ و بدون کاربرد فشار صورت می گیرد. جوشکاری قوس تنگستنی را می توان با اضافه کردن فلز پرکننده و یا بدون آن بکار برد. نام دیگر این فرآیند جوشکاری TIG ( جوشکاری تیگ ) می باشد. در این فرآیند هیچ گونه سرباره ای وجود ندارد ، بنابراین لازم است که هم الکترود ، هم سطح قطعه و هم فلز پر کننده توسط گاز محافظ پوشش داده شوند تا از آلودگی آن ها جلوگیری گردد.
الکترود در فرآیند جوشکاری TIG مصرف شونده نیست بلکه تنها نقش تأمین کننده جریان الکتریکی و رساندن آن به منطقه قوس را بر عهده دارد. گاز هلیوم اولین گاز محافظ در این فرآیند بوده است. بعد ها از گاز آرگون نیز استفاده شد. اما امروزه از مخلوطی از گاز های هلیوم و آرگون به عنوان محافظ استفاده می شود. البته در برخی موارد از گاز هیدروژن هم استفاده می شود. الکترود تنگستن در لوله¬ای مسی که به لوله¬ی تماس موسوم می¬باشد و معمولاً با آب خنک می¬شود ثابت می شود. گاز پوشش از اطراف این الکترود و از طریق یک نازل به سمت قطعه ی کار هدایت می شود. مجموعه ی الکترود، لوله ی تماس، کابل جریان الکتریسیته و لوله ی رساننده¬ی گاز در مشعل جوشکاری (Torch یا Gun) تعبیه شده اند. گرچه غالباً از گازهای خنثی برای پوشش استفاده می شود، ولی چون در مواردی گازهای غیر خنثی نیز به گاز پوشش افزوده می شود، عنوان GTAW برای این فرآیند بسیار مناسبتر است.
استفاده از فلز پرکن در فرآیند GTAW اختیاری است. در صورت نیاز به استفاده از فلز پرکن، مثلاً برای ضخامت های بیش تر، بایستی سیم فلز پرکن جداگانه درون قوس وارد شود. عوامل حائز اهمیت در این فرآیند قطب بندی، نوع الکترود و نوع گاز پوشش می باشند.
دستگاه ابتدایی شامل الکترود تنگستنی و ژنراتور DC بود که قوس از طریق مالش الکترود روی قطعه کار شروع می شد اما منجر به ورود ناخالصی تنگستن به فلز جوش در نقطه شروع می شد. سپس جرقه فرکانس بالا (High Frequency spark (H.F.)) به مدار منبع افزوده شده تا قوس بدون تماس اولیه شروع شود.
قالب بندی : PDF
تعداد صفحات :۱۵
حجم : ۰٫۵MB
اسلاید جوشکاری قوسی با الکترود تنگستنی با گاز محافظ (TIG)
قالب بندی : PDF
تعداد صفحات :۲۴
حجم : ۲٫۶۹MB
مشاهده مطالب مرتبط
دیدگاه کاربران
سلام چرا توی این روش از بقیهی گازهای نجیب استفاده نمیکنیم فقط از هلیوم و آرگون استفاده میکنیم؟
سلام
این دو گاز بسیار ارزان هستند. البته میشه از ترکیبی از گازها شامل نیتروژن، دی اکسید کربن و این گازها هم استفاده کرد