تنش زدایی جوش با ضربات التراسونیک

 تنش زدایی جوش با ضربات التراسونیک

weld stress reliving

شرح:

تنش زدایی جوش با ضربات التراسونیک : عموما مشاهده می شود که شکست یک سازه تحت بارگذاری در ناحیه جوشکاری شده اتفاق می افتد بعضی از این موارد را می توان با بررسی روند خستگی در جوش بهبود بخشید ابتدا کلیه روش های هندسی جوش و بهبود شرایط تنش پسماند تقسیم می شود را بررسی و مقایسه می کنیم و مزایای هر روش را بطور جداگانه ذکر می کنیم سپس بسراغ روش UIT رفته و مزایای روش را بطور نمونه ای با انجام دو آزمایش عملی بررسی کرده و نتایج را بصورت نمودار S-N و جداول کلی هستند را با دیگر حالات مقایسه می کنیم و در نهایت بعد از بررسی تصاویر SEM کاهش تنش پسماند و عمر خستگی جوش و تغییرات در هندسه و میکروساختار جوش را مشاهده کرده و به نتایج مثبتی در این خصوص میرسیم. تاریخچه توجه به بهبود تنش پسماند خستگی در جوش به سال ۱۹۷۹ توسط افراد متعددی از جمله فیشر بر میگردد که فیشر موفق با ساخت دستگاه Hammer peening شد در این بین افراد متعددی روش های گوناگونی مطرح کردند و در نهایت در سال ۱۹۹۵ دکتر trufyakor روش UIT را مطرح کرده و دستگاهی را که بسیار نزدیک به دستگاه UIT امروزی است را ساخت.

پس از انجام جوشکاری همواره مقداری تنش پسماند در قطعه جوش شده باقی می مانداین تنش به دلیل گرم و سرد شدن موضعی و غیر یکنواخت تولید می شود.
برحسب کاربرد قطعه و کیفیت و دقت مورد نظر مقداری از تنش قابل تحمل تشخیص داده می شودمقادیر تنش بیش از این مقدار حداکثر باید از بین برود تا بتوان قطعه جوش شده را مورداستفاده قرار داد.
یکی از روشهای تنش زدایی روش حرارتی است در این روش قطعه جوش شده بصورت یکنواخت تا درجه حرارت مناسب خرارت داده شده، به مدت کافی در آن درجه حرارت نگهداری می شود و سپس به صورت یکنواخت سرد می شود

قالب بندی:pdf

تعداد صفحات :۱۱

حجم :۲٫۶۱MB

لینک دانلود

آیا مقاله برای شما مفید بود ؟
5/raterateraterate
4
0 نظر ثبت شده

مطالب مرتبط

دیدگاه کاربران