جایگزین آهن در تکمیل قراضه برای شارژ کوره قوس

جایگزین آهن در تکمیل قراضه برای شارژ کوره قوس

HBI یکی  از چند منبع جایگزین برای تامین آهن است که برای تکمیل قراضه بازیافت شده در شارژ کوره قوس مورد استفاده قرار می گیرد . منافع زیست محیطی و عملیاتی استفاده از آن در این مقاله ارائه شده است .

تولید فولاد خام جهان مرزهاى جدیدى را در مى نوردد، که به میزان زیادی ناشی از افزایش فوق العاده و سریع تولید فولاد چین در طی دهه گذشته است. چین برای رسیدن به کشورهای پیشرفته صنعتی از نظر مصرف سرانه شارژ کوره قوس می بایستی تولید خود را افزایش می داد. صنعت فولاد چین به شدت متکی به چدن مذاب خام است ، اما از آ نجا که صنعت در حال بازسازی و مدرن شدن است و پروژه های برق آبی عظیمی در اواخر دهه ۲۰۰۰ در جریان ساخت قرار می گرفتند نصب و راه اندازی ظرفیت های بیش تر تولید فولاد بر مبنای قراضه با کوره قوس الکتریکی اجتناب ناپذیر است.

چین قراضه بیشتری وارد میکند و اگرچه این ماده ممکن است لزوماً ماده اصلی تولید فولاد در آن کشور نباشد بر قابلیت دسترسی به طور کلی و قیمت گذاری قراض در آمریکا که مرکز بازار جهانی قراضه باقی مانده است تاثیر می گذارد.

استفاده از شارژ آهن اسفنجی یا بریکت در کوره قوس می‌تواند تاثیرات مشخصی را در فرآیند ذوب نشان دهد. مصرف انرژی، بهره‌وری یا قابلیت تولید و بازدهی مواد متاثر از ترکیب شیمیایی DRI و درصد استفاده از آن در شارژ است.  آهن اسفنجی به‌ عنوان جایگزین قراضه و با توجه به ترکیب شیمیایی تقریبا یکنواخت آن به منظور کاهش غلظت عناصر ناخالصی و رسوبات در ذوب از طریق بالا بردن عیار آهن موجود در شارژ استفاده می‌شود.  در حقیقت با شارژ آهن اسفنجی در سبد قراضه آهن، سطح ناخالصی‌های موجود در شارژ کاهش یافته و سبب کاهش مقدار نیتروژن موجود در ذوب می‌شود.  کاهش نیتروژن در ذوب باعث می‌شود، تختال‌ها و بیلت‌های با کیفیت جهت تولید ورق‌های گرم، وایر و انواع محصولات دیگر را بتوان تولید کرد.

آوردهای اقتصادی نشان می ­دهد که هزینه افزایش ۱درصدی کربن به CBIC حدود ۶۰ درصد هزینه افزایش کربن به DRI می ­باشد. این در حالی است که در شارژ کوره قوس افزایش کربن DRI باعث افزایش زمان ماند آهن اسفنجی در کوره احیاء و به تبع آن، کاهش توان تولید این واحد خواهد شد، اما افزایش کربن CBIC مستلزم عملیات اضافه­ ای نیست. از طرف دیگر همان­ طور که گفته شد، نوع کربن موجود در CBIC مطلوب ­تر از کربن DRI است. به بیان دیگر به دلیل توزیع همگن کربن آزاد در CBIC و دسترسی آسان FeO به کربن، احیای FeO در حالت جامد اتفاق افتاده و سرعت احیای FeO و تشکیل سرباره پفکی بیش از سایر روش ­های افزایش کربن خواهد بود.

قالب بندی : PDF

تعداد صفحات :۸

حجم :۲mB

لینک دانلود

لینک کمکی

 مشاهده مطالب مرتبط

آیا مقاله برای شما مفید بود ؟
5/
0
0 نظر ثبت شده

مطالب مرتبط

دیدگاه کاربران