امکان سنجی تولید منیزیم در ایران، چالش‌ها و راهکارهای موجود

امکان سنجی تولید منیزیم در ایران، چالش‌ها و راهکارهای موجود

sample article

شرح :

با توجه به مطالعات سیستماتیک و جامع صورت گرفته مبتنی بر استفاده از منابع غنی داخل جهت بومی‌سازی تکنولوژی تولید منیزیم به روش احیای سیلیکو‌ترمی تحت خلا، در این مقاله به ارزیابی پتانسیل‌ها و چالش‌های موجود بر سر راه تولید اقتصادی این فلز ذیقیمت در کشور پرداخته شده است. در همین راستا به موضوعاتی همچون شناسایی منابع و مواد اولیه موجود، تعیین کانون‌های مصرف منیزیم و بررسی مقدار واردات صورت گرفته به کشور پرداخته شده است. در ادامه پتانسیل‌های تولید و صادرات منیزیم در کشور ارزیابی و چالش‌های موجود در راستای تولید اقتصادی منیزیم مشخص گردیده و راهکارهایی جهت آن ارایه شده است. تولید تجاری منیزیم به دو روش الکترولیز کلرید منیزیم تهیه شده از مواد اولیه‌ای مانند کارنالیت ، دولومیت و احیای سیلیکوترمی دولومیت کلسینه شده تحت خلا (فرآیند پیجن ) انجام می‌شود . طبق پیش‌ بینی‌ های صورت گرفته، بیشترین منیزیم جهان در سال‌های آینده با این فرآیند تولید خواهد شد . بر این اساس و با توجه به مطالعات جامع صورت گرفته مبتنی بر استفاده از منابع غنی داخل جهت بهینه سازی و بومی‌سازی تکنولوژی تولید منیزیم به روش احیای سیلیکو‌ترمی تحت خلا که به تفسیر در منابع آورده شده است اقدام به ارزیابی پتانسیل‌ها و چالش‌های موجود بر سر راه تولید اقتصادی این فلز ذیقیمت در کشور پرداخته شده است. با توجه به بررسیهای صورت گرفته میتوان از موارد زیر به عنوان نقاط قوت احداث واحد تولیدی در کشور نام برد.
الف- نظر به وفور وجود مواد اولیه مورد نیاز شامل دولومیت و فروسیلس در کشور و قیمت تمام شده نسبتا پایین آنها از این حیث بار مالی بر واحدهای تولیدی اعمال نخواهد شد.
ب- پایین بودن هزینه انرژی و نیروی کار در کشور میتواند عاملی موثر در جهت اقتصادی بودن این پروسه تولیدی باشد.
ج- بررسیها نشان میدهد دو راهکار الف و ب نمیتواند هزینههای اعمالی ناشی از تولید و مصرف ریتورت را جبران کند. مطالعات صورت گرفته حاکی از این واقعیت است که بهترین راه ممکن برای مقابله با تولیدات ارزان قیمت چین استفاده از خاکستر خروجی این فرآیند که تناژ بسیار بالایی نیز دارد، به عنوان ماده اولیه کارخانجات سیمانسازی است. بایستی توجه داشت که آنالیزهای صورت گرفته حاکی از قرابت ترکیب خاکستر خروجی از این فرآیند با مواد اولیه کلینکر سیمانسازی است.

قالب بندی : PDF

تعداد صفحات :۱۲

حجم :‌۱٫۴۸MB

لینک دانلود

 
 مشاهده مطالب مرتبط
آیا مقاله برای شما مفید بود ؟
5/rateraterate
3
0 نظر ثبت شده

مطالب مرتبط

دیدگاه کاربران