مجموعه جزوات مواد مرکب

علم مواد مرکب به روابط و قوانین حاکم بر مواد مرکب (کامپوزیت) اشاره می کند. امروزه در بسیاری از کاربردهای مهندسی، به تلفیق خواص مواد نیاز است و امکان استفاده از یک نوع ماده که همه خواص مورد نظر را برآورده سازد، وجود ندارد. به عنوان مثال در صنایع هوافضا به موادی نیاز است که ضمن داشتن استحکام بالا، سبک باشند، مقاومت سایشی و مقاومت در برابر نور ماورا بنفش خوبی داشته باشند و در دمای بالا استحکام خود را از دست ندهند. از آن‌جا که نمی‌توان ماده‌ای پیدا کرد که همه‌ی خواص فوق را داشته باشد، باید به دنبال روشی برای ترکیب خواص مواد بود. برای این منظور از مواد کامپوزیتی استفاده می شود. کامپوزیت ماده‌ای چند جزئی است که مجموعه ای از خواص تک تک اجزای سازنده را ارائه می کند. این اجزا با قرار گرفتن در کنار یکدیگر، عملکرد هر کدام را تقویت می کنند.

کلمه‌ی کامپوزیت که آن را در فارسی به مواد مرکب یا چند سازه‌ای ترجمه کرده‌اند، می‌توان مرکب از دو یا چند جزء مشخص دانست، به صورتی که هریک اجزا خواص متفاوتی دارند. در مقیاس ماکروسکوپی، کامپوزیت مخلوطی فیزیکی از دو یا چند ماده مختلف است که خواص فیزیکی و شیمیایی خود را حفظ کرده‌اند.

با تعریف فوق، کامپوزیت‌ها در اصل از زمان‌های قدیم مورد توجه بوده‌اند. از نمونه‌های سنتی این مواد می‌توان به کاه ‌گل و یا مومیایی اشاره کرد. کامپوزیت‌ها خواص مکانیکی برجسته‌ای داشته و از انعطاف پذیری مناسبی در طراحی برخوردارند. ضمن این که روش‌های ساخت آن‌ها نسبتا آسان است.

کامپوزیت‌ها موادی سبک، مقاوم در برابر خوردگی و ضربه، دارای مقاومت خستگی عالی، مستحکم و بادوام هستند و به روش های مختلفی می توانند به یک قطعه یا محصول تبدیل شوند.

دسته‌بندی کامپوزیت‌ها از دیدگاه زیستی

  • کامپوزیت‌های طبیعی مانند استخوان
  • کامپوزیت‌های مصنوعی مانند سرامیک‌ها

مهم‌ترین مزیت مواد کامپوزیتی آن است که با توجه به نیاز، می‌توان خواص آن ها را دستکاری کرد. بنابراین خواص فیزیکی، مکانیکی، الکتریکی، مغناطیسی و … آن ها با تغییر اجزای آن ها قابل کنترل است.

مباحث کلی این درس شامل دسته بندی کامپوزیت‌ها از نظرهای زیستی، مواد زمینه و نوع تقویت کننده، ژئومورفولوژی ساختمانی کامپوزیت ها، انواع رزین ها و تقویت کننده ها، خواص مکانیکی مواد مرکب، مواد مرکب پودری و روش های ساخت کامپوزیت ها می شود.

در این پست تعدادی جزوه مواد مرکب که از دانشگاه های معتبر سراسر کشور گردآوری شده، برای دانلود رایگان در اختیار شما عزیزان قرار داده شده است.

آیا مقاله برای شما مفید بود ؟
5/raterateraterate
3.19
0 نظر ثبت شده
  • دانلود فقط با IP ایران امکانپذیر است. در صورت عدم مشاهده باکس قرمز رنگ دانلود، VPN خود را خاموش نموده و صفحه را رفرش کنید.

  • پسورد فایل فشرده : www.iran-mavad.com

دانلود خلاصه جزوه مواد مرکب دکتر اردستانی دانشگاه علوم و تحقیقات
1.85MB PDF

مطالب مرتبط

دیدگاه کاربران