برترین های مس دنیا در سال ۲۰۱۷ معرفی شدند
به گزارش گروه صنعت ایران مواد:
سازمان زمینشناسی امریکا هر ساله فهرست ۱۰ تولیدکننده برتر مس جهان را منتشر میکند. بررسی های سال ۲۰۱۷ این سازمان نشان میدهد بهرغم کاهش تولید، شیلی همچنان در تولید فلز سرخ اول است؛ اما این ۱۰ تولیدکننده برتر مس کدام کشورها هستند.
شیلی
تولید مس شیلی در سال ۲۰۱۷ برای دومین سال متوالی کاهش یافت و به ۵٫۳۳ میلیون تن رسید با اینهمه این کشور همچنان بزرگترین تولیدکننده مس جهان در سال گذشته بود. کاهش تولید مس شیلی تا حدودی به دلیل سیاستهای «میشله باچله»، رئیسجمهور این کشور بود؛ درحالیکه اعتصاب در معدن اسکوندیدای شرکت بیاچبی بیلتون نیز بیتأثیر نبود. اعتصاب اسکوندیدا طولانیترین اعتصاب در تاریخ معدنکاری معاصر شیلی بود.
پرو
پرو سال خوبی داشت و تولید مس این کشور اندکی افزایش یافت و از ۲٫۳۴ میلیون تن در سال ۲۰۱۶ به ۲٫۳۹ میلیون تن در سال ۲۰۱۷ رسید. معادن بزرگ مس در پرو شامل معدن «کِیاوکو» شرکت آنگلوامریکن و معدن «تیا ماریای» شرکت ساوترن کاپر هستند. تولید پرو سال گذشته با سرمایهگذاری ۲۸٫۲۷ میلیارد دلاری در معادن مس تقویت شد. این افزایش تولید بهرغم اعتصابهایی مانند اعتصاب معدن «سرو ورده» شرکت فریپورت مکموران و معدن «کوآخونه» و «توکه پالای» شرکت ساوترن کاپر محقق شده است.
چین
تولید: ۱٫۸۶ میلیون تن
چین، بزرگترین مصرفکننده مس جهان در سال ۲۰۱۷ در رتبه سومین تولیدکننده بزرگ این فلز قرار گرفت. تولید این کشور در سال گذشته مجدداً کاهش یافت و این بار به ۱٫۸۶ میلیون تن رسید. این کشور همچنین با کاهش تولید پالایشگاهی و کورههای ذوب که در راستای برنامه مبارزه با آلایندگی صورت گرفت، شاهد کاهش واردات مس بود. تصمیم چین برای ممنوعیت واردات قراضه مس نیز در تقویت قیمتهای مس مؤثر بود، زیرا انتظار میرود تقاضا برای مس پالایششده افزایش پیدا کند.
امریکا
تولید: ۱٫۲۷ میلیون تن
تولید مس امریکا از ۱٫۴۳ میلیون تن در سال ۲۰۱۶ به ۱٫۲۷ میلیون تن در سال ۲۰۱۷ کاهش یافته است. طبق گزارش سازمان زمینشناسی امریکا، این کاهش بهدلیل افت عیار سنگهای استخراجشده و مشکلات فنی ناشی از شرایط جوی نامساعد بود. همچنین تعطیلیهای برنامهریزیشده برای کارهای تعمیراتی و یک حادثه مرگبار که به توقف ششهفتهای فعالیت یک کارخانه ذوب مس منجر شد، در کاهش تولید این کشور مؤثر بود. عمده تولید مس امریکا در ۲۳ معدن در آریزونا، نیومکزیکو، یوتا، نوادا، مونتانا و میشیگان انجام شد و این ایالتها منبع ۹۹ درصد از تولید معدنی این کشور بودند. معدن مس «بینگام کانیون» شرکت ریوتینتو سهم بسزایی در تولید مس امریکا داشت.
استرالیا
تولید: ۹۲۰ هزار تن
تولید مس استرالیا ۲۸ هزار تن در سال ۲۰۱۷ کاهش یافت. در طول این سال تولید معدن «المپیک دام» شرکت بیاچپی بیلیتون کاهش قابلتوجهی پیدا کرد. در بازبینی عملیاتی این شرکت برای نیمه دوم سال ۲۰۱۷ ذکر شده تولید این معدن ۳۱ درصد در مقایسه با سال پیش از آن کاهش یافته است. این کاهش به دلیل فعالیتهای تعمیراتی یک کارخانه ذوب بزرگ بود که پس از تکمیل، این معدن تولید خود را از سرگرفت و تولیدش در مارس به ظرفیت کامل رسید.
کنگو
تولید: ۸۵۰ هزار تن
تولید مس در کنگو از ۸۴۶ هزار تن در سال ۲۰۱۶ به ۸۵۰ هزار تن در سال ۲۰۱۷ افزایش یافت. معدن «کاتانگا» که توسط گلنکور اداره میشود یکی از تولیدکنندگان بزرگ مس کنگو است. این معدن تولید مس را در سال ۲۰۱۵ به دلیل قیمتهای پایین مـس متوقف کرده بود، اما تولیدش را در دسامبر سال ۲۰۱۷ از سر گرفت. با از سرگیری تولید کاتانگا بسیاری از ناظران بازار امیدوار هستند آمار تولید این کشور در سال ۲۰۱۸ به سطح بالاتری افزایش پیدا کند. مدیران این معدن پیشبینی کردهاند امسال ۱۵۰ هزار تن مس و در سال ۲۰۱۹، ۳۰۰ هزار تن مس استخراج خواهد شد که سهم بزرگی در مجموع تولید کنگو خواهد داشت.
زامبیا
تولید: ۷۵۵ هزار تن
تولید مـس زامبیا اندکی در سال ۲۰۱۷ کاهش یافت و اکثر ناظران تولید کمتر در معدن مـس «کانکولا» را که زیرمجموعه شرکت ودانتا ریسورسز است، عامل این کاهش عنوان کردند. تصور میشود علت کاهش تولید در کانکولا، افت عیار سنگهای استخراج شده باشد. دولت زامبیا امیدوار بود تولید مـس در سال گذشته به علت توسعه معادن فعلی و اجرای پروژههای جدید به ۸۵۰ هزار تن برسد. با این حال، تأمین نیرو و زیرساخت موانع عمده برای رسیدن به این هدف بودند.
مکزیک
تولید: ۷۵۵ هزار تن
مکزیک شاهد افزایش اندک تولید مـس خود در سال گذشته بود و تولید این کشور از ۷۵۲ هزار تن در سال ۲۰۱۶ به ۷۵۵ هزار تن در سال ۲۰۱۷ افزایش یافت. این کشور خانه شرکت گروپو مکزیکو است که مالک ۸۵ درصد از شرکت ساوترن کاپرن است. مـس ۶۵ درصد از مجموع درآمد گروپو مکزیکو را در سال ۲۰۱۷ تشکیل داد و این شرکت مدعی است صاحب بزرگترین ذخایر مـس در جهان است. گروپو مکزیکو بخشی از سرمایهگذاری خود را به تکمیل توسعه معدن «توکه پالا» اختصاص داده و پیشبینی کرده با این سرمایهگذاری، تولید مـس این معدن ۶۹ درصد در سال ۲۰۱۸ افزایش خواهد یافت.
اندونزی
تولید: ۶۵۰ هزار تن
اندونزی در فهرست بزرگترین تولیدکنندگان مـس یک تازهوارد است و در رتبه نهم قرار گرفته. تولید مـس این کشور سال میلادی گذشته کاهش یافت و از ۷۲۷ هزار تن در سال ۲۰۱۶ به ۶۵۰ هزار تن در سال ۲۰۱۷ رسید. یکی از معادن بزرگ اندونزی معدن «گراسبرگ» شرکت فریپورت مکموران است. فریپورت معدنکاری در این معدن روباز را در سال ۱۹۹۰ آغاز کرد و در حال حاضر در فاز نهایی این معدن روباز که حاوی مـس و طلای عیار بالا است، سرگرم استخراج است. در ماههای آینده این شرکت قصد دارد فعالیتش را به معدنکاری زیرزمینی تغییر دهد.
کانادا
تولید: ۶۲۰ هزار تن
تولید مـس کانادا در سال ۲۰۱۷ کاهش یافت و این کشور را در انتهای فهرست برترین تولیدکنندگان این فلز قرار داد. تولید کانادا از ۷۰۸ هزار تن در سال ۲۰۱۶ به ۶۲۰ هزار تن در سال ۲۰۱۷ رسید. اگرچه رشد ارزش دلار امریکا ممکن است قیمت مـس را تحت تأثیر قرار دهد، اما نرخ مبادله همچنان برای تولیدکنندگان کانادایی که هزینههایشان را به دلار کانادا ثبت میکنند و به دلار امریکا میفروشند یک مزیت خواهد بود.
زکات علم نشر آن است. حضرت علی (ع)
شما نیز می توانید مستندات علمی اعم از مقاله ، فیلم ، گزارش ، تحقیق و پژوهش ، کتاب الکترونیک خود را برای ما ارسال کنید تا با ذکر نام شریفتان از وبسایت ایران مواد منتشر گردد .
فایل خود را ارسال کنید
دیدگاه کاربران ۰دیدگاه
دیدگاه خود را بنویسید